Expositie in de Cool Classic Club

Nov 07, 2018

Colorfield Performance! titel: Amarens!

Aug 03, 2018

In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa heb ik meegedaan met Colorfield Performance. Je werkt op een groot paneel in de buitenlucht. In 1 dag moet je werk af zijn. Ik heb met plezier gewerkt, het was een warme dag. Mijn werk is verkocht!!!

Mijn Willem! Voor de tentoonstelling in het Vestingmuseum te Naarden.

Mar 24, 2018

Onondaga!

Dec 06, 2016

  • American Dream/ Onondaga


    Vierentwintig jaar geleden werd Amerika in het hart getroffen door de terreuraanslagen. Sindsdien lijkt het “land of the free” zichzelf niet meer te zijn. De Amerikaanse droom is wreed verstoord en de nationale trots geknakt. Wat is er over van de eurofie van toen? Ik heb een portret gemaakt van een Indiaan, de oorspronkelijke bewoners van Amerika. De Onondaga (people of the hill) People spraken mij aan. Zij behoren tot de Iroquois, de Iroquois bestaan uit 6 stammen en waren nauw verwant met elkaar. Het oorspronkelijk woongebied van de Iroquois lag in de staat New York. Ze wonen nu nog in een reservaat in New York. Het politiek systeem van de Iroquois was wat hun zo uniek maakten en hierdoor domineerde zij de eerste 200 jaar van de koloniale geschiedenis van zowel Canada als Amerika. Hun leiders, the chiefs werden gekozen door vrouwen (clan mothers, female leaders), een beetje vreemd voor de oorlogszuchtige krijgers. De vrouwen staan dichter bij het ritme van de aarde dat is hun filosofie, de vrouwen mogen de mannelijk leiders corrigeren waar nodig. Wat mij aansprak was een gezegde van de vrouwelijke Onondaga indianen. The heart of the Family is the mother because life comes from her. De Iroquois filosofie is een natuurlijke wet. Misschien kunnen wij hier iets mee ;) 

Kunstwerk Gooise Meren, groeten&ontmoeten

Jun 14, 2016

Expositie in Kortenhoef!!!

Apr 11, 2016

Opdracht voor het bedrijf, ams Netherlands in Eindhoven.

Mar 23, 2016

La Oreja de Van Gogh

Nov 12, 2015

Vanaf januari tot februari 2016 te zien en te koop in Bergen, van Gogh in deze tijd!!! 

Rogier Jonk Gallery, Plein 7, 1861 JX Bergen

Zonnestraal: Architect Jan Duiker die over gewapend beton wandelt!

Sep 09, 2015

Maak een oor voor van Gogh!!

Sep 09, 2015

Bussum Cultureel 2015 op de Place du Tertre  (Nieuwe Brink) Ik heb de bezoekers een oor voor van Gogh laten maken! Het schilderij hangt nu bij het Kunstcaffe op de Nieuwe Brink!

Kunstwerk gemaakt voor Art Fair, Bussum Cultureel 2015!

Sep 09, 2015

Het veranderende kunstwerk!! Het kunstwerk van de WBBQ Bussum is veranderd in Bussum Toen en Nu! Historisch Bussum om het hart heen en in het hart (plattegrond van Bussum) ansichtkaarten van Bussum nu!!! Bezoekers mochten tekenen en schrijven wat zij van Bussum vinden. Was leuk en interactief! Vele leuke verhalen gehoord over Bussum, vooral van oud Bussumers.

Het kunstwerk voor en tijdens de Wereld BBQ gemaakt.

Jun 15, 2015

Het Vierde Aapje dat ben Ik!

Apr 20, 2015

Het Vierde Aapje dat ben IK

Schilderij gemaakt voor de expositie "Mijn Vrijheid" (h) Artgallery in Laren. Hij is verkocht!

Portretten

Feb 25, 2015

Ik ben momenteel bezig met het maken van portretten.

Kunstopdracht voor het bedrijf NXP

Nov 05, 2014

In september 2014 heb ik een fantastische kunstopdracht gekregen van het bedrijf NXP. Ik heb hierbij de kans gehad om mee te gaan als kunstenaar met de teambuildingsdagen van NXP naar België. Het thema was Space omdat André Kuipers een lezing kwam geven!

Check mijn Facebook voor meer foto`s!

De deelnemers met hun persoonlijk schilderijtje gemaakt door mij!!

“Papa en mama gaan trouwen”

Sep 01, 2014

Een boek voor en door kinderen. Tijdens een huwelijk in Naarden-Vesting kwam Karen Wurpel op het idee dit boek te maken. Zij benaderde zes kinderen om aan het boek mee te werken. Een aantal illustraties werden gemaakt in het atelier van Ilse Valkenburg. Illustratrice Louise Schoon maakte voor de omslag en in het binnenwerk illustraties. Elisabeth Riddering van Wijd & Zijd Ontwerpers verzorgde het ontwerp. Karen schreef de teksten, verzorgde de coördinatie en gaf dit kinderboek in eigen beheer uit.

Het boek is te bestellen bij bol.com!

Gevoel, durf en lef (vanuit mijn hart)!

Aug 31, 2014

De langste eettafel van Bussum

Sep 08, 2013


Bussum Cultureel, 8 september 2013. 

De langste eettafel van Bussum, initiatief van Artes, kunstkring Bussum. Ilse Valkenburg heeft 1 van de 10 tafels rijkelijk beschilderd met Pescados. De band Spaceguards heeft de muziek verzorgd bij het filmpje van het beschilderen van de tafel. De tafel is aangekocht door Stichting Tafel Vier en zal te bewonderen zijn op de markten van Tafel Vier.

Nieuws:

Expositie 20,21,22 april van 12 t/m 17 uur in Gorssel. Thema: Sterk werk in de kerk. De Brink, Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

Naar beneden scrolen voor meer blogs!


Nieuwsgierig wat er komen gaat?.....hou de agenda in de gaten!

Facebook